[In Danish] God Fest, Danmark

article.subHeader SOUNDBOKS - Not the speaker itself, but the people behind it.
four people in front of a van with their soundboks
This article is in Danish, but the message rings true to the entire SOUNDBOKS Community; as the host of a SOUNDBOKS party, you have a great responsibility. Please remember to always be aware of the people around you, the impact of your party on your surroundings, and the traces you leave behind. The guide below is specific to Denmark as we’re seeing an increase in disrespectful SOUNDBOKS-usage and we want to help drive a responsibility agenda locally to ensure a better time for SOUNDBOKS owners as well as the people around them.
Det har været en lang og isoleret tid og med en sommer i fuld flor, er muligheden for at indhente det forsømte forår nu kommet. Men hvad sker der, når alle vi/i unge udstyrrede med SOUNDBOKS-højtalere skal ud i solen og nyde livet? Det har de sidste par uger tydeligt vist -- på godt og ondt. Desværre er det især den uhensigtsmæssige opførsel af de få, der får lov at sætte dagsordenen på vegne af hele SOUNDBOKS communityet. Det vil vi ikke være med til. Så, for forhåbenligt at kunne spille en rolle i en fælles ansvarstagen, kommer vi her med en guide, nogle opfordringer og et par tips, der skal hjælpe dig til den gode fest. En fest, hvor du føler friheden og nydelsen af at høre musikken på din SOUNDBOKS uden at andre er tvangsindlagt til støj eller tilsvinede omgivelser.

Step 1: Forbered Dig på det Bedste

Når det kommer til gode oplevelser med god musik, er forberedelsen vigtig - for hvor skal man tage hen, og hvordan sikrer man sig, at man ikke tvangsindlægger nogen til Kidd, når de hellere vil høre Ole Lukøje? Det er i virkeligheden ret simpelt:
Find et Sted, der Spiller
Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed. Ikke TV2-serien, men princippet. Det gælder, når du skal købe bolig, men også når du skal spille musik. Der er mange ting at tage højde for - men den vigtigste og den, vi vil fokusere på, er at du skal sørge for at spille din musik et sted, hvor du ikke forstyrrer. Og steder, hvor musik ikke er helt forbudt, selvfølgelig.
Til jer, der bor i København, har vi udviklet et LYDKORT. Lydkortet viser, hvor du skal være opmærksom på, at der er beboere i nærheden, samt hvor det er decideret forbudt at spille forstærket musik. For at sige det kort og direkte; lydkortet viser, hvor du skal holde din SOUNDBOKS væk, samt hvor vi anbefaler at finde et alternativ. Du finder lydkortet lige her:
Som det også kan ses på lydkortet, anbefaler vi, at man søger alternativer til stederne hvor der er ekstra mange (hovedsageligt) unge, der tager hen; Islands Brygge, Nørrebroparken mv. Det er ikke steder, hvor man skal skrue SOUNDBOKS’en op og tvangsindlægge folk til dine DJ-skills  - uagtet hvor god du synes, din musiksmag er.
Lydkortet er stadig under udvikling, så smid os meget gerne en besked, hvis der er steder, som vi mangler - eller hvis du har lyst til at samarbejde om et lydkort specifikt til din by.
Giv Lige en Heads Up
Hvis du skal holde din fest på din egen private grund eller lejlighed, så husk at give dine naboer besked i god tid - i hvert fald en uge før er god stil. Alle skal have lov til at holde fest en gang imellem, men vi kan godt forstå, at dine naboer bliver lidt spidse, hvis du ikke har givet besked i god tid. Afhængigt af, hvor mange naboer du har, kan en flaske vin være en god investering.
Hvis du bor i lejlighed, og gerne vil være i jeres gård - så husk at tjekke om du må jf. din gårds reglement - og husk igen, at give god besked til alle! Det giver god karma.
Søg om Tilladelse, ikke Tilgivelse
Ja okay, det lyder ikke lige så fedt, men hvis du gerne vil spille musik på et offentligt område, med en større gruppe venner, skal du huske at søge tilladelse. Det er nemlig ikke lovligt at holde en spontan mini-koncert uden at have fået lov at kommunen. Heldigvis er det super nemt at søge om tilladelse via din kommunes hjemmeside. Hos Københavns Kommune er det lige her.
Du Cykler ikke Hurtigere af det
Hvis du bor i byen, er der stor sandsynlighed for, at du krydser en masse menneskers vej, når du skal hjemmefra og til dit nøje udvalgte spot. Du krydser unge mennesker, der er vilde med dit sangvalg men du krydser også nybagte forældre med barnevogn, ældre mennesker, der i forvejen er nervøse i trafikken og alle de andre mennesker, der passer deres gøren i gadebilledet. Sørg for, at der er plads til alle typer og skru ned for din SOUNDBOKS, når du er på farten -- især ud på de sene timer. Basenhederne skubber meget luft, men ikke nok til, at du kommer hurtigere frem.

Step 2: Magien er i Opsætningen, Ikke i Luften

Du er klar. Dine venner er klar. Solen skinner og du er ramt af følelsen. Det er sådan, du har det (... viva a vita). Du kan mærke, det bliver en god dag. Nu er det dit ansvar at sikre, at det ikke kun bliver en god dag for dig og dine venner, men også for menneskene omkring jer. Det er heldigvis nemt - og hvis du gør det rigtigt, sikrer du samtidig, at du kan spille musik uden konstant at bekymre dig om ikke at forstyrre naboerne. Her er et par hurtige anbefalinger:
Se Dig Omkring
Er du tæt på bygninger eller beboelse? Så er du vist ikke det rigtige sted… medmindre, selvfølgelig, at det er din bygning. Og du har husket at give dine naboer en heads up.
Er der andre mennesker i nærheden? Har du husket at spørge dem, om det er OK at i spiller musik? Husk at byrummet også er deres; og hvis de ikke vil høre musik, så skal de ikke tvinges til det.
Tillad os at Nørde lidt ud
Det skal ikke være nogen hemmelighed -- en SOUNDBOKS kan spille højt. Den kan levere lyd til over 100 mennesker, når der er brug for det. Men, ligesom en Tesla ikke skal være i Ludicrous mode og accelerere fra 0-100 på få sekunder i midten af byen, skal en SOUNDBOKS ikke spille på 11 dér. Vi har samlet nogle ‘hacks’ til, hvordan du sikrer god musik for dig og dine venner og ikke alle mulige andre.
Den Rigtige Indstilling
Sæt din SOUNDBOKS på Indoor Mode. Ja, en smule paradoksalt -- vi ved det godt. Faktum er bare, at på Indoor Mode, får du rigeligt med bass til dig og vennerne samtidig med, at du sørger for, at bassen ikke løber fra dig og ind i naboens stue.
Hav din telefon på middel volumen. Det er dit ansvar som SOUNDBOKS-ejer og vært, at festen ikke løber løbsk. Hvis du styrer musikken og volumen fra din telefon, så sikrer du, at din lidt for festlige ven (du ved, hvem det er) ikke skruer op på max, så snart han har fået godt gang i danseskoene.
Glas kan gøre Nas
I skal huske at rydde op efter jer selv. Det ved i godt. Vi har lidt fif til sidst i guiden her, men som udgangspunkt er det jo ikke raketvidenskab. Det er dog vigtigt at tænke på jeres oprydning allerede inden i starter; og her kommer drikkevarerne ind i billedet.
I takt med, at aftenen skrider frem, sker det, at der ryger en smule af motorikken og nogle begynder at tabe ting. Og ja, ting har det med at gå i stykker. Det gælder den iPhone, der bliver dyrere og dyrere at få repareret på samme måde, som det gælder flasker, der går i tusinde glasskår, der seriøst kan skade både dig og omverdenen. 
Derfor; køb dåsevarer, ikke flasker. Det der fede TikTok-trick med kniven kan du lave derhjemme. Tænk i stedet på alle de små hunde, der kan ske at få glasskår i poterne. Ja, det er ikke for sjov, det her.

Step 3: Husk det Gode Humør

Mange mennesker, danser, fester. Dig og hende, danser tættere. Sommernætter, hun tager med dig. Natten er jeres - men så alligevel ikke kun jeres. Når temperaturen stiger i hele DK - altså, Århus, Odense og KBH - så søger Danskerne udenfor - og selvom i måske var alene da i startede, er i det måske ikke senere på aftenen. Det er vigtigt at holde sig opmærksom på sine omgivelser - du ved, kig op, og ned - fra side til side. Nå, nok Nik og Jay reference for nu.
Ingen kan Li’ en Blærerøv 
I er ikke de eneste, der har en SOUNDBOKS og det sker, at i løber ind i en anden gruppe med en. Omend det kan friste, så sørg for, at det ikke udvikler sig til en konkurrence om, hvem der kan spille højest (det ender uafgjort alligevel). Prøv i stedet at koble jeres højtalere sammen med TeamUP.  Slå jer sammen, mød nogle dejlige fremmede mennesker og husk; dobbelt så mange mennesker behøver ikke betyde dobbelt så høj lyd. I har trods alt ingen at overdøve længere.
Tænk på Børnene
I kan måske godt høre Nik og Jay, men husk lige at kigge jer omkring inden i kører ‘vi hører ekstremt profant musik med ironisk distance’-time. Pattesutter og hvad de eller hedder, fungerer ikke vildt godt i børnehøjde. Desuden er det langt sjovere at spille musik, som alle kan synge med på. Har du for eksemple nogensinde set din mor synge 'All My Love' i en brandert? Hvis ikke, så er det på tide. 
Hvis du generelt mangler musik-inspiration, kan du kigge her. Ingen Rocazino, desværre.
Vær en Leder
Hvis musikken er ved at løbe løbsk, så husk at tage ansvar. Det er i sidste ende altid dit ansvar; og det er vigtigt at vi husker hinanden på, at det er alt andet end cool at være hensynsløs -- tværtimod.
Godt Humør Smitter
Nogle gange kan musikken løbe fra jer. Det ved vi godt - og det kan ske for selv den bedste. Hvis det skulle ske, og der skulle komme en og prikke dig på skulderen og bede jer om at skrue ned, så lyt. Man kommer langt med godt humør og det åbner som regel op for en god dialog frem for mudderkastning. 

Step 4: Efter Festen, ikke Efterfesten

Musikken skal slutte på et tidspunkt  - desværre. Der slutter dit job som vært dog ikke; det er nemlig hamrende vigtigt, at du husker dit ansvar efter. Det offentlige område er ikke kun dit; og du skal sørge for, at der er mindst lige så smukt når du går, som da du ankom.
Ryd op efter dig selv
Saml en håndfuld venner, og få smidt det hele i skraldespandene. Hvis ikke der er skraldespande hvor i er, er det stadig jeres ansvar - i så fald må i tage jeres skrald med i poser - eller evt. jeres medbragte DropBuckets. Det forsvinder ikke af sig selv; og det er alt andet end fair, hvis i tvinger nogen andre til at rydde op efter jer selv. 
Du Cykler (stadig) ikke Hurtigere af det
Hvis du bor i byen, er der stor sandsynlighed for, at du krydser en masse menneskers vej, når du skal fra dit nøje udvalgte spot og hjem igen. Du krydser unge mennesker, der er vilde med dit sangvalg men du krydser også nybagte forældre med barnevogn, ældre mennesker, der i forvejen er nervøse i trafikken og alle de andre mennesker, der passer deres gøren i gadebilledet. Sørg for, at der er plads til alle typer og skru ned for din SOUNDBOKS, når du er på farten -- især ud på de sene timer. Basenhederne skubber meget luft, men ikke nok til, at du kommer hurtigere frem. 
Så, kære venner, vi kan gøre det kort:
Spil musikken I kan lide, med dem I kan lide og sørg for, at det ikke betyder, at folk ikke kan lide jer. Tag hensyn til hinanden og til jeres omgivelser. Skru ned, hvis musikken løber fra jer og ind i naboens stue. Ryd op, når I har været på visit — hos vennerne eller ude i det fri.
Nyd en velfortjent sommer pan>

article.authorProfile.title

SOUNDBOKS is the world's first and only Bluetooth Performance Speaker. Beautifully loud, wirelessly pairable, amazingly durable, surprisingly lightweight and the only wireless speaker with a swappable battery.

article.relatedPosts.title.morePostsIn

global.productCategory.title

soundboks on a bridge in copenhagen

[In Danish] God Privatfest, Danmark

Her kommer vores guide til en Corona-fri privatfest. Lad os, de danske unge, vise, hvordan vi tager ansvar.
author
author
SOUNDBOKS
Beta test imaging of SOUNDBOKS App

Come and Join the SOUNDKLUB

For months, our developers have been working on a new challenge and it’s finally time for us to share the results with you.
author
author
SOUNDBOKS
SOUNDBOKS speaker with accessories

Brand New SOUNDBOKS Accessories

We have spent the last few months working on a new range of accessories that will take your SOUNDBOKS to a whole new level.
author
author
SOUNDBOKS
Screenshot of the SOUNDBOKS APP

We Built the Speaker | Pt. 6, The App

Getting the prototype app up and running was no small feat for the New SOUNDBOKS.
author
author
SOUNDBOKS, starring David
Floating SOUNDBOKS

We Built the Speaker | Pt. 5, The Power

Loudness, battery life and portability are what make up the heart and soul of the New SOUNDBOKS.
author
author
SOUNDBOKS, starring Anton
People listening to music from a SOUNDBOKS by the ocean

We Built the Speaker | Pt. 4, The Sound

When we started developing the New SOUNDBOKS we knew that the sound was something that could set us apart.
author
author
SOUNDBOKS, starring Mehrzad

global.footer.ctaTitle

global.footer.ctaLink.

United States
United States
English